^Back To Top

Temba Burrill - Eigenaresse/ Instructrice

Eigenaresse van Gangenpaarden trainingsstal Silfurfaxi.

Ooit is Temba begonnen op IJslanders. In 2004 heeft ze haar eerste paard, IJslander Segull gekocht. 

In de tussen tijd kreeg ze in de gaten dat er ook andere gangenpaarden rassen waren. Dit was een wereld die open ging voor haar. Sindsdien heeft ze zich verdiept in alle andere gangenpaarden rassen. Niet alleen de verschillende gangen maar wat ook zeker net zo belangrijk is, is de verschillende karakters. In rassen maar ook per individu. 

Uiteindelijk heeft dit ook geleidt tot het volgen van verschillende cursussen en lessen in Duitsland. 
In de BeNeLux en Duitsland heeft ze al veel paarden gereden/getraind en les gegeven aan (gangen)paarden eigenaren. Inmiddels is haar paardenbestand uitgegroeid tot het hebben van verschillende rassen en kruisingen, waaronder een Tennessee walker, Partbred Walker, IJslanders en een Spotted Saddle horse.

Zelfontwikkeling vind Temba erg belangrijk. Tijdens haar trainingen, lessen en cursussen maakt ze vooral gebruik van de trainingspiramide "Scala der Ausbildung", welke ze combineert met verschillende methodes (klassiek dressuur, natural horsemanship en een klein deel western), zodat ze dit flexibel af kan stemmen op de behoefte van ruiter en paard. Een gevoelige Paso fino is bijvoorbeeld niet op dezelfde methode te benaderen als een nuchtere IJslander.
In 2007 heeft ze haar diploma Dierverzorging gehaald wat haar o.a. de bevoegdheid heeft gegeven om eigenaren van dieren te adviseren, het leiden van een dierenpension/ kennel en in het laatste jaar heeft ze ook de trainers/instructeurs opleiding gedaan. Ook heeft ze toen haar BHV en EHBO voor mens en dier behaald. In 2012 heeft Temba opnieuw een EHBO met AED cursus gedaan. Dit zal ze elke 2 jaar herhalen.


Tennessee walking horse, Joyce, geleend van Anna Holstermann voor Temba's trainer C 

In april 2009 heeft ze haar bedrijf, Silfurfaxi gestart.
Vanaf dat moment begon het echte werk. Elk jaar staan er verschillende paarden in training en organiseren we verschillende cursussen en evenementen voor gangenpaarden (eigenaren). Ook op locatie komt zij (gangen)paarden eigenaren begeleiden. 

Doordat ze in 2012 een cursus gevolgd heeft via de RMHA is zij net als verschillende Europese collega's, bevoegd om Rocky mountain horses te certificeren. 

Via het IGV (de Duitse vereniging voor internationale gangenpaardenrassen) heeft Temba verschillende cursussen met goed gevolg afgerond. 
Op dit moment is zij bezig om IGV Trainer C te worden. Dit betekend dat ze een gecertificeerde gangenpaarden trainer en instructeur zal worden. 

 

Temba krijgt veel hulp van vrijwilligers, voor het helpen trainen als in verzorging. Haar vrijwilligers leid ze op en zorgt er voor dat alles veilig en goed verloopt. Cassy en Naomi zijn de belangrijkste vrijwilligsters/ assistentes, welke een klein voorstelronde doen op deze website.

. Silfurfaxi; Gangepaardentraining & instructie.  .